Les imatges de les seccions "Castelló vist des de..." i "Llocs i Paratges de Castelló" son propietat de Celvisió, i petanyen a la seua pàgina www.celvisio.com, i queda prohibida la reproducció per qualsevol mitjà per a fins comercials. Només s'admet per a ús privat o educacional no lucratius citant la seua font de procedència. Si necessites una millor resolució d'imatge, demana-la a info@celvisio.com

dilluns, 14 de novembre del 2011

La Casa del Rei (afegit)

Per pura casualitat ha arribat hui a les meues mans una cosa que vaig buscar durant molt de temps i no vaig trobar: unes imatges de com era la Casa del Rei abans del seu derrocament, i que per tant no figuren en el xicotet escrit publicat en este blog en el passat mes de maig.

Les fotos no destaquen per la seua qualitat, però és comprensible, perquè són digitalitzacions d'imatges de 1993 i que a més fa molt de temps es van escanejar. 

No obstant això, deixen una clara idea que l'estat de la casa no mereixia el tracte que se li donà i podia haver-se salvat amb un mínim de voluntat que es salvara.
Podem veure perfectament com l'edifici es trobava en un estat que haguera permés una fàcil restauració, en el cas que les nostres autoritats de l'època hagueren tingut un mínim interés a posar  el patrimoni  històric per davant del de desviar uns escassos metres una simple estructura viària.


Es pot veure en el seu lloc la llosa amb la data de construcció, la cuina amb el seu llar i fumeral, el corredor del primer pis, la fatxada, el pati interior, l'accés a les quadres, els vells arcs del magatzem. 


Tot ha desaparegut per eixa desídia per les deixalles de la nostra història.




1 comentaris:

un castelloner que passava... ha dit:

Porte almenys un any entrant al teu blog a diari,per vore les ultimes entrandes,sempre esperant un nou article,però fins hui no he pogut fer-me un compte per poder donar-te l'enhorabona per contar d'una manera diferent i amena l'història del meu poble.
A partit d'ara ja podré opinar.
gràcies.àlex

Publica un comentari a l'entrada