tag:blogger.com,1999:blog-7784677623849678726.post7860127461384895931..comments2022-04-18T12:33:52.638+02:00Comments on Memòries de poblet: Unitats mètriques valencianes.El grill de la memòria.http://www.blogger.com/profile/10081464787272061764noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7784677623849678726.post-49128014529277568572011-12-27T16:37:30.059+01:002011-12-27T16:37:30.059+01:00La lliura de carn (no lliura carnissera) és una un...La lliura de carn (no lliura carnissera) és una unitat de pes equivalent a 36 unces valencianes, o siga 36 x 30,221 gr = 1088 grams aproximadament, contra els 1200 grams de la lliura carnissera (esta si) catalana. Per tant, dificilment es podia mesurar amb qualsevol unitat de longitud, com una cadena perimetral o una altra cosa. <br /><br />És probable que s'utilitzara una cadena per a amarrar el porc com a càrrega al suport d'una romana, que va ser el tipus de balança més usat fins fa molt pocs anys per al dit tipus de càrregues mitjanes.<br /><br />Gràcies i cordials salutacions, Narcis.El grill de la memòria.https://www.blogger.com/profile/10081464787272061764noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7784677623849678726.post-20381011722416490282011-12-27T12:57:41.960+01:002011-12-27T12:57:41.960+01:00M'agrada el blog... saps com es calculaven les...M'agrada el blog... saps com es calculaven les lliures carnisseres del porc??? he sentit alguna història que es col·locava una cadena al voltant del porc (que estic buscant el nom) amb unes marques i segons la marca corresponia a un nombre determinat de carnicesseres... n'heu sentit a parlar.Narcishttps://www.blogger.com/profile/02825626813664921443noreply@blogger.com